Työttömänä olemisesta

Blog

Kaikki meistä ovat olleet työttömänä ja etsimässä sopivaa asemaa jossakin vaiheessa elämäämme. Ymmärrämme täysin, miten rasittavaa tämä tilanne voi olla henkilölle, sekä psykologisesti että käytännöllisesti. Työpaikan omistaminen voi olla täyttävää ja se voi myös tarjota selviytymiseen tarvittavia keinoja.Hakuvaihe ja ansioluettelosi lähettäminen yhdelle tai toiselle voi olla vaikeaa, raskasta ja myös pettymyksen ja itseluottamuksen puutteen lähde. Eri asemiin hakeminen ja torjutuksi tuleminen tai koskaan kuuleminen takaisin voivat olla sydäntäsärkevää sekä hämmentävää. Mutta se voi olla myös rentoutumisen, mietiskelyn ja kasvamisen ajanjakso jonkun elämässä.

Työttömyydellä voi olla monia mahdollisuuksia

Ymmärrämme, että monet ihmiset korreloivat työttömyyden stressin, levottomuuden ja itseluottamuksen puutteen kanssa. Mutta se voi olla myös pohdiskelun ajanjakso. Nyt kun sinulla on runsaasti aikaa, voit ajatella ja järjestellä elämääsi. Voit arvostella, muokata, kaunistaa tai tehdä ansioluettelosi tai saatekirjeesi uudelleen, ehkä asiantuntijan avulla. Voit pohdiskella menneisyyttäsi, mikä meni pieleen ja mikä oikein ja missä asioissa voit parantaa itseäsi tulevaisuudessa ja olla valmis seuraavaan tilaisuuteen, joka tulee koputtelemaan.Hengellisesti, työttömyys voi tarjota sinulle aikaa tutkia itseäsi ja löytää itsesi uudelleen, mistä pidät ja missä näet itsesi vuosien saatossa. Voit aloittaa uuden harrastuksen tai jatkaa siitä, mihin jäit, matkustaa paikkoihin joihin halusit aina matkustaa, lukea kirjoja jotka jätit lukematta ja yleisesti tehdä asioita, joihin sinulla ei ikinä ollut aikaa kun työskentelit tai opiskelit.

koulutus siivet

Mutta psykologisen hyvinvointisi lisäksi, sinun täytyy myös keskittyä työhösi. Nyt kun sinulla on riittävästi aikaa, voit etsiä tai värväytyä maisterintutkintoon, voit hankkia tietyn tutkinnon tai jopa mennä takaisin kouluun parantaaksesi ja hankkiaksesi uusia taitoja, jotka auttavat sinua työmarkkinoilla ja saamaan seuraavan työsi.Monilla ihmisillä on seuraava väärinkäsitys: työn etsiminen on aikaa vievä tehtävä, joka vaatii äärimmäisen huomion. Se voi olla sitä, mutta se on myös aika kasvaa ja levittää siipesi. Kun luet työpaikkailmoituksia läpi, saat selvää, mitä taitoja, tutkintotodistuksia ja pätevyyksiä vaaditaan työmarkkinoilla, mitkä ovat vahvuutesi, heikkoutesi ja asiat, joita voit parantaa. Ihmiset eivät kiinnitä huomiota näihin asioihin, kun he työskentelevät aktiivisesti, joko riittämättömän ajan vuoksi tai koska työmarkkinat muuttuvat jatkuvasti ja mikä oli pakollista 2 vuotta sitten ei ole enää välttämätöntä ja päinvastoin.

Kuinka käsitellä työttömänä olemista

Yksi ensimmäisistä asioista, jonka voit tehdä kun olet vielä työelämässä, on luoda ja säilyttää oma asiakasverkkosi ja -kuntasi, jotka tukevat sinua taloudellisesti, joko kokonaan tai osittain rankan työttömyyden ajan. Sen lisäksi, tämä on jokin, jonka suhteen ihmiset erehtyvät, tosiasia on että jos olet työssä, ei tarkoita että sinun täytyisi ottaa etäisyyttä työmarkkinoilta. Pidä aina silmäsi auki uusien ja parempien tilaisuuksien varalle ja älä anna itsesi polkea paikallaan nykyisessä työssäsi. Etsi tietoa nykyisistä trendeistä ja pyrkimyksistä markkinoilla ja pidä itsesi ajan tasalla osallistumalla seminaareihin ja luentoihin, jotta et menetä kosketustasi.

työttömyys ei ole häpeä

Emme voi myöskään stressata tarpeeksi oikeutesi tietämisen merkitystä. Nykyisien yrityksien työympäristöt ovat alttiita lomautuksille, supistamisille ja rakenneuudistuksille. Tämä on lisäsyy, miksi sinun täytyy olla jatkuvasti valmistautunut. Sinun pitäisi tietää etusi, irtisanoutumispakettisi ja korvauksesi sekä missä voit ilmoittautua työttömäksi työnhakijaksi tarvittaessa. Kaiken kaikkiaan, älä häpeä tai tunne pettymystä jos olet työtön. Monet ihmiset pelkäävät tunnustaa tätä ja peittävät tämän tosiasian. Kaikki me olemme kuulleet tarinoita henkilöistä tai yrityksistä, että irtisanomisen jälkeen he silti nousivat ylös aamulla, pukeutuivat ja menivät töihin. Nykyaikainen yhteiskunta voi aiheuttaa henkilökohtaisen epäonnistumisen tunteen työttömille ihmisille, siitä lähtien kun henkilökohtainen menestys on korreloitu, siihen mitä teet ja kuinka paljon rahaa tienaat. Mutta tämä voisi olla normaali tila. Tämän päivän markkinoilla ja taloudessa, tätä ajatellaan yleisenä. Suurin osa ihmisistä ovat läpikäyneet samanlaisia prosesseja ja ovat varmasti onnistuneet nousemaan sieltä ja voittamaan lopulta. Muista vain olla aina valmis, pitämään silmäsi auki, pysymään yhteydessä työmarkkinoihin ja älä polje tyhjää, mutta anna itsesi kasvaa, levittää siipersi ja oppia uusia asioita ja taitoja jatkuvasti.