Miksi hyvä ansioluettelo merkitsee

Blog

Yksi kiistaton fakta on, että tämän päivän maailma ei ole muuta kuin kilpailuhenkinen. Me kaikki pyrimme täydellisyyteen, erinomaisuuteen ja menestykseen samalla kun melkein kaikki toimintamme on valvonnan alla. Tavalla, jolla käyttäydymme, pukeudumme, puhumme ja kannamme itseämme, voi määritellä kuka olemme ja miten toiset havaitsevat meidät. Iässämme, enemmän kuin koskaan, imagomme on erittäin tärkeää yhteiskunnassa. Ensivaikutelmat kestävät ja jos ensivaikutelma ei ole siisti, tämän päivän nopeasti kehittyvässä ympäristössä kukaan ei voi tarjota sinulle toista. On aina olemassa joku nopeampi, samanarvoinen tai pätevämpi, joka voi täyttää asemasi. Työympäristön analogiassa, vaikutelmamme on ansioluettelomme. Kuvittele, että uusi työpaikka on saatavilla ja kuinka monta hakemusta henkilöstöpäällikkö saa. Tuhansista hakemuksista vain muutama valitaan työhaastatteluun ja vain yksi tai kaksi heistä palkataan. Tämä on miksi hyvä ja mallikas ansioluettelo merkitsee. Ansioluettelosi on ensivaikutelmasi jollekin, joka ei edes tunne sinua, kirjallisena. Sen täytyy erottua joukosta, olla yksityiskohtainen, suppea lukijalleen ja sisältää pätevyytesi ja vahvuuksesi. Sijoita itsesi hetkeksi sen ihmisen kenkiin, joka saa hakemuksesi tiettyyn asemaan.  Tämä ihminen, joka useimmissa tapauksissa ei tunne sinua henkilökohtaisesti ja ei myöskään tiedä yhtään, miltä näytät. Vaikka nykyaikaisessa maailmassa se ei enää ole se tapaus. Henkilöstöasiantuntija voi googlata nimesi, sosiaaliset (esim. LinkedIn, Facebook, Twitter ja Instagram) profiilisi ja hankkia monia henkilökohtaisia tai muita tietoja. Joten ole varovainen, mitä yksityiskohtia ilmoitat sosiaalisessa mediassa. Nykyään ne voivat toimia epävirallisena ansioluettelona.  Tämän yksilön täytyy sitten järjestellä ja luoda lista mahdollisista ehdokkaista haastatteluun ja tavata he henkilökohtaisesti.

Kuinka välttää ansioluettelosi päätymistä roskakoriin?

Kuinka välttää ansioluettelosi päätymistä roskakoriin?

Yksi ensimmäisistä asioista, joita managerit paheksuvat, ovat kieli- ja lauseopilliset virheet. Ennen kuin painat lähetä-nappia, varmista, että toinen tai kolmas silmäpari on tarkastellut ansioluetteloasi. Ystävä, sukulainen tai vaikka joku, jonka tunnet, joka työskentelee henkilöstöhallinnossa, voi tarjota sinulle selkeän käsityksen, miltä ansioluettelosi näyttää ja mitä sinun pitäisi jättää pois tai lisätä. Sen lisäksi, samalla kun laadit ansioluetteloasi, käytä oikeinkirjoituksen tarkistusta välttääksesi niitä pikkuruisia virheitä, joiden takia voit menettää sen aseman. Varmista sen lisäksi, että kiinnität erityistä huomiota jokaiseen yksityiskohtaan. Kaikki me tiedämme henkilökohtaisesta kokemuksesta, ylettömästä määrästä avoimista työpaikkoja, että emme arvosta jokaista hakemusta. Varmista, että ennen hakemista, luet kaikki yksityiskohdat, vaatimukset ja mukauta ansioluettelosi sen mukaan. Yksi suurimmista virheitä joku voi tehdä, on käyttää samaa ansioluetteloa jokaisen avoimen työpaikan hakemiseen. Joka on ihanteellista yhteen työpaikkaan, ei välttämättä ole toiseen ja sinun täytyisi tehdä välttämättömiä säätöjä. Esimerkiksi, yksi välttämätön pätevyys johonkin asemaan, täytyisi sijoittaa päällimmäiseksi ja muut yksityiskohdat, joita ei tarvita, voidaan jättää pois.  Yksi toinen tärkeä tapa varmistaa, että ansioluettelosi merkitsee, on sen rakenne. Sen täytyy olla täsmällinen ja noudattaa loogista järjestystä. Sen täytyy olla järjestetty osiin, jotka sisältävät kaikki merkitykselliset tiedot menneistä urista, tutkinnoista, pätevyyksistä ja henkilökohtaisista kiinnostuksen kohteista. Suosi ranskalaisten viivojen ja taulukoiden käyttöä ja vältä pitkiä lauseita ja kappaleita. Ja kaiken kaikkiaan, ansioluettelosi räätälöiminen tiettyyn asemaan on yksi parhaista toimintasuunnitelmista, joita voit seurata. Jos esimerkiksi työpaikkailmoitus mainitsee, että pätevyysvaatimus x on tarpeellinen, aloita yksi ensimmäisistä viivoista tällä. Älä säästele adjektiiveja, jotka määrittelevät sinua ihmisenä, kuten ahkera, uskollinen, ihmisläheinen henkilö ja monia muita, sillä managerit yleensä kiinnittävät huomiota persoonallisuuteesi pätevyytesi lisäksi.Yksi asia, jota sinun pitäisi vältellä ansioluettelossasi, on valehteleminen ja yksityiskohtien kaunisteleminen. Tämä voi hankkia sinulle työhaastattelun, mutta et varmasti saa työtä. Jos jäät kiinni, se voi myös häpäistä sinut ja vahingoittaa mainettasi ja ei vain yhdellä tapaa.

Laita se merkitsemään

Laita se merkitsemään

Yksi parhaista asioista, jonka voit korostaa ansioluettelossa, on miten sovit tähän rooliin ja mitä voit tarjota yritykselle tulevaisuudessa. Useasti managerit eivät katso, missä olet työskennellyt menneisyydessä, mutta jos omistat tarvittavat taidot, tiedon ja pätevyyden suoriutuaksesi erinomaisesti tarjotussa roolissa. Jos omistat nämä asiat yhdessä ja sinulla on oikea persoonallisuus ja loistava ansioluettelo, vakuutan, että sinut palkataan.